Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΩΣ Ο ΣΚΑΪ ΕΒΑΛΕ «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

 

Μπορεί το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου να αποτελεί τον κατεξοχήν σύμμαχο του Κυριάκου Μητσοτάκη και μεγαλύτερο πολέμιο της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου, ωστόσο η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ ήρθε να βάλει «φωτιά» στο Μοσχάτο και όχι στην Ηρώδου Αττικού.

Πώς γίνεται αυτό την ώρα που ο Γ. Μαρατζίδης έδινε προβάδισμα 10 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία με 27,5%; Παρά τους πομφόλυγες της Πειραιώς για το αποτέλεσμα της σφυγμομέτρησης, διάχυτος είναι ο προβληματισμός για δύο βασικά σημεία της που πέρασαν στα «ψιλά».

Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της μνημονιακής δίνης και υφίσταται την φυσική φθορά των εφαρμοζόμενων σκληρών πολιτικών της συμφωνίας με τους δανειστές, η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρνει να «ξεκολλήσει» τα ποσοστά της.

Το θέμα ενέχει και μείζον εσωκομματικό ενδιαφέρον, καθώς δείχνουν να επιβεβαιώνονται όσοι εγκαλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιλογές του, κατηγορώντας τον ότι μετατρέπει τη ΝΔ σε κόμμα των ελίτ.

Εκεί αποδίδουν γαλάζια στελέχη το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής σε καμία δημοσκόπηση να ξεπεράσει το 28% που είχε πάρει το Σεπτέμβρη υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την ίδια ώρα ένα δεύτερο ποιοτικό στοιχείο έχει προβληματίσει έντονα το Μοσχάτο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε… δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με μόλις 3 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα και με το ποσοστό ρεκόρ του… 22%!

Πέραν του χαμηλού ποσοστού, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 22% την ώρα που έχει δέκα μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου φαντάζει λίγο πρωτόγνωρο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν τα αντιφατικά αποτελέσματα στο ίδιο το ΠΑΜΑΚ που μέχρι στιγμής στις δημοσκοπήσεις του δεν έχει πετύχει… ψητό κοτόπουλο στο ένα μέτρο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου