Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Προς ψήφιση τίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε την Δευτέρα από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος διεμήνυσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως: «Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ»,

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, χαρακτηρίζοντάς τον πρωταγωνιστή του «Καλογρίτσας gate» και αποκαλώντας τον «αρχιλαμόγιο».Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια.

2).Ανατροπές στη διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες.Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δήλωσε την Δευτέρα ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αμφισβητεί ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha, Πάνος Λαζαράτος, ενώ τα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων.

Εν τω μεταξύ νέο αίτημα για «άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σκιές στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών», κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Έπειτα από αυτό προκλήθηκε «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των Νέας Δημοκρατίας και Μαξίμου.

3).Τι θα γίνει τελικά με τα τέλη; Καμία αλλαγή δεν εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων και των άλλων οχημάτων που θα επιφέρει επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους. Αυτό διαβεβαιώνουν πηγές προσκείμενες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. 

Αντίθετα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το μόνο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε παλαιά και μεγάλου κυβισμού ΙΧ αυτοκίνητα.

4). Μια περίεργη υπόθεση με «άρωμα» τζιχάντ στη ΘεσσαλονίκηΣοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε άνδρες της αντιτρομοκρατικής βορείου Ελλάδος και 49χρονο ύποπτο για τζιχάντ σημειώθηκε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Άντρες της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν με αυτοκίνητο τον 49χρονο Γάλλο και όταν αυτός τους αντιλήφθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε το όχημα των δύο εκπαιδευμένων σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας αστυνομικών. 

Στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον ύποπτο και τον συνέλαβαν. Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο Γάλλος Αραβικής καταγωγής είχε μπει στην Ελλάδα από τους Κήπους του Έβρου το περασμένο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου.

5).Debate Κλίντον-Τραμπ.Σε υψηλούς τόνους και σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγινε το πρώτο ντιμπέιτ Χίλαρι Κλίντον -Ντόναλντ Τραμπ με τους δύο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε θέματα τρομοκρατίας και οικονομίας, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει και το καυτό ζήτημα της αστυνομικής βίας. 

Το ντιμπέιτ είχε ιδιαίτερα υψηλή θεαματικότητα με τα αμερικανικά ΜΜΕ να μιλούν για πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Από τις πρώτες στιγμές της τηλεμαχίας, μετά την καθιερωμένη χειραψία και τα χαμόγελα, ο Τραμπ επιτέθηκε με δριμύτητα στην Κλίντον, διακόπτοντας αρκετές φορές την υποψήφια των Δημοκρατικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου