Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1). Οι τέσσερις που βγήκαν από την ΓΓ Ενημέρωσης με άδεια.
Οι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, είναι οι 4 νικητές του διαγωνισμού για την εξασφάλιση μίας τηλεοπτικής άδειας που κράτησε σχεδόν 70 ώρες. Οι προσφορές των "νικητών" ήταν:

1.Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ
2.Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ
3.Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ
4.Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ
 
Το συνολικό τίμημα έφτασε στα 246 εκατομμύρια. Χωρίς άδεια μένουν το Star και ο Alpha ενώ άδεια δεν εξασφάλισαν ούτε η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων και ο Ιβάν Σαββίδης.

2).Στο καρφί και στο πέταλο.
Ενθαρρυμένη από τις πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφισθεί και θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο επανέλαβε ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν μετέχουμε στο πρόγραμμα, επειδή έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, πρέπει να υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και, δεύτερον, πρέπει να υπάρχει ένα χρέος που να είναι βιώσιμο με τους κανόνες και τις μετρήσεις μας και αυτό δεν ισχύει τώρα», σημείωσε.

3). Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
«Φέτος βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, συναντώντας τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα ανήγγειλε τη δημιουργία παραρτήματος του γραφείου του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

4).Στις 12 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών.
Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ξαναπιάσουν δουλειά στην Αθήνα οι τέσσερις επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών προκειμένου να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων δράσεων. 

Η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα προκύπτει από την πλευρά του ΔΝΤ το οποίο προγραμματίζει για τότε την κάθοδο της επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, Ντέλιας Βελκουλέσκου.

5) ...και η Τουρκία τα δικά της.
Σημαντικές παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας σε θέματα όπως η κατάργηση των θεωρήσεων, αφού η Τουρκία δεν δέχεται να αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο και οι θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως προέκυψε από τις επαφές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην Τουρκία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου