Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Στην τελική ευθεία για τις τηλεοπτικές άδειες. Συνεχιζόταν ομαλά το βράδυ της Τετάρτης η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες με τα βλέμματα όλων να βρίσκονται στραμμένα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) στην Καλλιθέα, εν μέσω οργίου φημών.

Δεν αποκλείεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημοπράτησης των αδειών να γίνει το πρωί της Πέμπτης, δίχως όμως να μπορεί κανείς να μιλήσει με ακρίβεια για την ακριβή ώρα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η ΓΓΕΕ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση που θα ενημερώνει για τα αποτελέσματα της διαδικασίας και τους νέους καναλάρχες.

2.Εν αναμονή της υπογραφής της συμφωνίας Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλου.
Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφούν οι όροι της συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μαρινόπουλου, της Σκλαβενίτης και των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες έχουν αναλάβει και την χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος.

3.Καθαίρεση της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.
Υπέρ της καθαίρεσης της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, από το αξίωμά της, ψήφισε η Γερουσία της Βραζιλίας. Με ψήφους 61 έναντι 20 η Ρουσέφ κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων και κατά συνέπεια καθαιρείται.Καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών ο νυν αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ.

4.Ντράγκι:Ασαφές το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ομολόγων.  
Δεν μπορεί να προσδιορισθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις αγορές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέρει ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Ντράγκι θυμίζει στη γραπτή απάντησή του ότι η ΕΚΤ έκανε στις 22 Ιουνίου και πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Θυμίζει, επίσης, τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ότι για την αγορά των ελληνικών ομολόγων θα λάβει υπόψη την πρόοδο σχετικά με την ανάλυση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

5.Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις επανεγγραφές φοιτητών.  
Έντονη ήταν η κόντρα εντός και εκτός Βουλής γύρω από το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχτηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος ανέφερε στη Βουλή πως «το θέμα της ρύθμισης για τους φοιτητές που θα έχουν τη δυνατότητα επανεγγραφής, αφορά ενεργούς φοιτητές». Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το βράδυ της Τετάρτης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου