Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

 

Έτοιμος για χρήση είναι ο νέος τουρκικής κατασκευής και σχεδιασμού πύραυλος SOM.Ο πύραυλος SOM συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο στρατηγικών όπλων που έχει αναπτύξει η Τουρκία, αναφέρει η ιστοσελίδα TRT της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης.

Με εμβέλεια 500 χιλιομέτρων μπορεί να πλήξει προστατευόμενους στόχους σε ξηρά και θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια. Είναι ανθεκτικός έναντι δυσμενών καιρικών συνθηκών και εξοπλισμένος με γόμωση εκτόνωσης θραυσμάτων διασποράς και είναι 100% τουρκικός, γράφει το TRT.

Ο πύραυλος SOM περιέχει κεφαλή με σύστημα GPS, επίγειο σύστημα πλοήγησης και σύστημα υπέρυθρου ερευνητή. Ο εθνικής κατασκευής και σχεδίασης πύραυλος ακολουθεί την προκαθορισμένη πορεία του μετά την εκτόξευση του από αεροσκάφος ανοίγοντας τα φτερά του και λειτουργεί αργότερα τον κινητήρα του.

Μπορεί να διορθώσει την πορεία του ακόμα και σε περίπτωση που διακοπεί το σήμα GPS ή υπάρξει εμπλοκή και φτάνει με μεγάλη ακρίβεια στον στόχο του. Έχει τη δυνατότητα να πλήξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες όλους τους στόχους σε μακρινές αποστάσεις.

Για τον συγκεκριμένο πύραυλο δεν χρειάζεται ούτε καν τα πολεμικά αεροσκάφη να εισέλθουν εντός της εμβέλειας του, μπορεί να πλήξει εύκολα και με μεγάλη ακρίβεια τους στόχους που προκαθορίζονται.

Το σώμα του πυραύλου είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να εντοπίζεται πολύ δύσκολα από εχθρικά ραντάρ. Τέλος συνεχίζονται οι εργασίες για να φτάσει στα 2 χιλιάδες 500 χιλιόμετρα το βεληνεκές του πυραύλου από 500 χιλιόμετρα που είναι σήμερα.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο πύραυλος έχει «στόχο την τρομοκρατία» αλλά με βεληνεκές 2.500 χιλιόμετρα όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιους έχει στόχο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου