Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ

 

Επιτέλους η αδικία άρχισε να αποκαθίσταται. Δέκα ορθόδοξες εικόνες που οι γερμανικές δυνάμεις κατά τον ΒΠΠ, είχαν κλέψει από τη Ρωσία, επιστράφηκαν στη χώρα τους, σε τελετή που έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου, στη ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία.

Πρόκειται για εικόνες  της Αναστάσεως του Χριστού, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, της Παναγίας, του Αγίου Παντελεήμονα και άλλες, σύνολο δέκα. «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι  οι  εικόνες επέστρεψαν στην αποκλειστική διάθεση του Ορθόδοξου μοναστηριού  της μητρόπολης του Βερολίνου»,  δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία Βλαντιμίρ Γκρίνιν.

«Είναι συμβολικό το γεγονός ότι αυτές οι ιερές εικόνες  είδαν την φρίκη του πιο τρομερού πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία, επιστρέφοντας στην κατοικία του Θεού. Οι εικόνες των αγίων  φαίνονται ζωντανοί μάρτυρες αυτών των ετών του πολέμου.

Φάνηκαν σαν να μας καλούσαν να μην  ξεχάσουμε ποτέ  τα διδάγματα της ιστορίας για  να μην υποκινηθούν νέες πηγές αστάθειας στον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος. Οι εικόνες δυστυχώς δεν είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως θα τις αποκαταστήσουν στην πρότερη δόξα τους.

Πιθανότατα με αυτή την επιστροφή να ανοίγει ο δρόμος και για ελληνικούς θησαυρούς, ή της ορθοδοξίας ή της αρχαιότητας, που εκλάπησαν από τους Ναζί. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να κάνουν το καθήκον τους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου