Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;

 

Η έφοδος των εισαγγελέων διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν από τον καθένα και κυρίως από το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς.

Οι εισαγγελείς πάντως συγκέντρωσαν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα η εταιρεία της οποίας προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αν κάποιος θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάζει το τάιμινγκ που πρέπει να δράσει για να πατάξει την παραβατικότητα, μάλλον κάνει λάθος. Γι αυτό επί της ουσίας ισχυρίστηκε -μεταξύ άλλων- η κ. Λίνα Νικολοπούλου με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία της.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία», δήλωσε εγγράφως η κ. Νικολοπούλου.

Η δήλωση αυτή πάντως, της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, σίγουρα βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς είναι άκρως πολιτική και δεν αποτελεί δήλωση υπεράσπισης της τιμής, της υπόληψης και φυσικά της νομιμότητας των έργων της, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πριν ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Αποτελεί καθαρά πολιτική δήλωση που σίγουρα θα έχει …ουρά.Η κ. Λίνα Νικολοπούλου έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Μόνη της όμως ενέπλεξε στην υπόθεση που διερευνά η Δικαιοσύνη τον σύζυγο της Γιάννη Στουρνάρα.

Και επειδή στην χώρα μας, και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική και τους πολιτικούς, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι «το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό» ακόμη και αν η κ. Νικολοπούλου αποδειχτεί παντελώς αμέτοχη. 

Σε παράνομες ή παράτυπες πράξεις, δεν παύει να είναι η σύζυγος του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επαγγελματική της δραστηριότητα. Πάντως ήδη έχει σε επαφή για την υπόθεση της συζύγου του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου