Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Την προηγούμενη βδομάδα, με άκρως απόλυτη μυστικότητα και ασφάλεια επισκέφτηκε ο Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τη Ροζάβα. 

Η Ροζάβα πρόκειται για την κουρδική βόρεια Συρία, και είναι η δεύτερη φορά που ο αξιωματούχος βρίσκεται σε κουρδικά εδάφη. Σκοπός του είναι να επικοινωνήσει με επαφές του στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σημάνοντας έτσι άλλο ένα πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ο ΜακΓκούργκ επισκέφθηκε και την Κόμπανι  και τη Χασάκα, με μέλη της αυτοδιοίκησης της Ροζάβα και της στρατιωτικής ηγεσίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) να τον συνοδεύουν. Από ότι ακούγεται, η συνάντηση είχε συμφωνηθεί προτού οι Τούρκοι εισβάλλουν στην βορειοδυτική Συρία. 

Τέλος, έχει αναρτηθεί φωτογραφία στο διαδίκτυο με τον Μπρετ ΜακΓκούργκ να παραλαμβάνει μια τιμητική πλακέτα του YPG. Οι Κούρδοι πρέπει να χαίρονται πολύ για αυτή την κίνηση αφού έγινε μετά την δήλωση Ερντογάν ότι το «YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου