Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ «ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ «ΕΝΑ»!

 

Για ουσιαστική ενοποίηση της λεγόμενης «μετριοπαθούς» ισλαμιστικής αντιπολίτευσης στη Συρία με το τζιχαντιστικό Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), έκανε λόγο τη Δευτέρα η Ρωσία.

Στη συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για την εκεχειρία στη Συρία, συμφωνήθηκε εκτός εκεχειρίας να παραμείνουν μόνο δύο δυνάμεις, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, μέχρι πρότινος επίσημου παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ωστόσο, εξτρεμιστικές τουρκόφιλες ισλαμικές οργανώσεις συνεργάζονται επιχειρησιακά με το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και δεν δείχνουν διάθεση να εγκαταλείψουν αυτή τη συνεργασία, καθώς οι τζιχαντιστές του Μετώπου έχουν καταφέρει σημαντικές νίκες ενάντια στις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η συμμαχία μεταξύ Αλ Κάιντα και των «μετριοπαθών» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έγινε την Άνοιξη του 2015, όταν από κοινού κατέλαβαν την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Από τότε οι «μετριοπαθείς» και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα συνεργάζονται σαν να είναι μια δύναμη.Η διαπίστωση της Ρωσίας δεν είναι νέα, απλώς τώρα βρήκε την ευκαιρία να τη θέσει ξανά στον διάλογο μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων σχετικά με τη Συρία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου