Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΡΕΘΗΚΑΝ "ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ" ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη ταξιαρχία της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον Τύρναβο, αφού ο Ερντογάν εντόπισε οπαδούς του Γκιουλέν.

Από τον Ιούνιο του 2011 η ταξιαρχία έχει τουρκική διοίκηση αλλά, λίγες ημέρες μετά την προσπάθεια για πραξικόπημα στην Τουρκία, ο ταξίαρχος Νουμάν Γεντιγιλντίζ, εξαφανίστηκε, αφού πρώτα του είχε ζητηθεί να επιστρέψει στην Τουρκία, κατηγορούμενος ως "γκιουλενιστής", κάτι που δεν έπραξε.

Επιπλέον, και ο προηγούμενος ταξίαρχος Χακάν Εσέρ, που ήταν στην Λάρισα από το 2013 έως και το 2015, συνελήφθη στην γείτονα ως οπαδός του ιμάμη Γκιουλέν. Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι γείτονες μας, καθώς άλλο ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα με τις "δήθεν" ελληνικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan, ένα ερευνητικό σκάφος με το όνομα Royal Flash,   εκτελούσε έρευνες για υδρογονάνθρακες την περιοχή  Μερσίνας, Αλεξανδρέττας και Αμμοχώστου.

Μια τουρκική φρεγάτα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ζήτησε τρεις φορές από το σκάφος να αποχωρήσει, αφού, βάση της τουρκικής πλευράς, παραβίασε τα χωρικά τους ύδατα.

Τελικά, το σκάφος υποχώρησε και από την κυπριακή πλευρά αναφέρουν την παρενόχληση του σκάφους από την φρεγάτα και τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου