Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:  
1).Μάχη στη Βουλή.Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και την διαφθορά κατά τη διάρκεια συζήτησης για την Παιδεία.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση Μητσοτάκη κατά την πρωτολογία του στην οποία ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «μερικές φορές τα αιτήματα γίνονται δεκτά». 

Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους πάνω σε σειρά θεμάτων που βρέθηκαν στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό.

2).Λήξη της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ
Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. 

Από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, «πιάνουν» ξανά τιμόνι, καθώς ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, η καταβολή τριών εκατ. ευρώ για τα δεδουλευμένα του Ιουλίου.

3).Υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά 
και αναδιάρθρωση της Μαρινόπουλος
Υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά και αναδιάρθρωση της Μαρινόπουλος AE. Tο πρωί της Πέμπτης θα πρέπει να την υπογράψουν και οι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο «κούρεμα» των οφειλουμένων από την Μαρινόπουλος ΑΕ κατά 50%.

4). Ντοπέ η Δεβετζή. Της αφαιρέθηκαν τα μετάλλια
H IAAF ανακοίνωσε τη λίστα με τους αθλητές και αθλήτριες που βρέθηκαν θετικοί σε επανέλεγχο δειγμάτων οκτώ χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και μεταξύ αυτών βρίσκεται η Πηγή Δεβετζή, η οποία τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό και ακύρωση αποτελεσμάτων, με συνέπεια την αφαίρεση μεταλλίων.

5).Παγίδα στη Ρωσία στήνει το Παρίσι με δόλωμα το Χαλέπι
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό δήλωσε την Τετάρτη πως εργάζεται για την υποβολή ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή εκεχειρίας στο Χαλέπι, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε χώρα εναντιωθεί σε αυτό, θα θεωρηθεί συνένοχη στην σύμπραξη εγκλημάτων πολέμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου