Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ

 

Τις αξιώσεις της Τουρκίας σχετικά με το θέμα της Κύπρου μετέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Έπειτα από συνάντησή του με τον Ρ.Τ. Ερντογάν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι η Τουρκία απαιτεί την παραμονή στρατευμάτων της ακόμη και μετά την επίτευξη συμφωνίας πάνω στο Κυπριακό, αφήνοντας ανοιχτή ημερομηνία αναχώρησης.

Η Τουρκία  δεν προτίθεται απ’όσο φαίνεται να αποχωρήσει, με την περίοδο επαναξιολόγησης να αφορά μόνον το χρονικό περιθώριο, πράγμα που δεν επιτρέπει καμία συνεννόηση και πάλι.

Η Άγκυρα εμμένει στη θέση της να δημιουργηθεί στρατιωτική βάση, αντίστοιχη της Βρετανικής στο νησί, με τις δυνάμεις τους οργανωμένες εκεί, στάσεις που είχε εκφράσει και στις επαφές με την ελληνοκυπριακή πλευρά, οι οποίες προφανώς απορρίφθηκαν. 

Στον αμερικανό Αντιπρόεδρο απάντησε ο κ. Αναστασιάδης λέγοντας ότι αυτή η στάση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, από κανέναν, ούτε τον ίδιο, ούτε από τους Ελληνοκύπριους αν τεθεί σε δημοψήφισμα.

Τέλος, στην τριμερή της περασμένης Παρασκευής, ο Ακιντζί προκάλεσε σάλο, όταν απείλησε πως δεν θα στεκόταν δίπλα στον Γ.Γ. κατά την ανάγνωση της δήλωσης, μετά τη συνάντηση. Ο κ. Άιντα, πάντως ετοιμάζει νέα συνάντηση…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου