Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Μα τι θα συζητηθεί στο Eurogroup;Ένα θεματάκι προέκυψε χθες για το εάν τελικά θα πάρει η Ελλάδα την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup που θα γίνει στις 9 του μήνα, με αφορμή δημοσίευμα της Handelsblatt.

Το δημοσίευμα έλεγε ότι η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει χρήματα στη συνάντηση της Μπρατισλάβα και ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο 2 από 15 μεταρρυθμίσεις που απαιτούν προαπαιτούμενα για τη δόση.

Για να βγουν μετά πηγές του υπουργείου Οικονομικών και να πουν - εμμέσως πλην σαφώς- «σιγά την είδηση».. Είπαν ουσιαστικά ότι το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υποδόσης δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του άτυπου Eurogroup.

Έτσι κι αλλιώς γιατί για να δοθεί το πράσινο φως από τους υπόλοιπους ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να κατατεθεί η «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι θα επανέλθουν στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου.

2.Οι προϋποθέσεις για τις τηλεοπτικές άδειες
Συνάντηση είχαν χθες οι τέσσερις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες (κ.κ. Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Κυριακού και Αλαφούζος) με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον γ.γ. Λευτέρη Κρέτσο. Στη συνάντηση τέθηκαν τα αίτηματα, οι όροι και τα επόμενα βήματα για τις άδειες.

3. Αυτοί που έφυγαν
Πόσοι έφυγαν από την Ελλάδα και που πήγαν; Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό κατά τα χρόνια της κρίσης κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών με έγγραφό του, σε απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης. Στα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται αριθμοί και προορισμοί μετανάστευσης Ελλήνων υπηκόων σε χώρες του εξωτερικού από το 2010 και μετά.

4.Αλλάζει ο τρόπος αναφοράς των «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες
Σε αλλαγές του τρόπου υποβολής των εποπτικών αναφορών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, από τα τραπεζικά ιδρύματα, προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος. 

5.Αλλάζει και ο καιρός
Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει έως και τα 7 μποφόρ. Θα σημειωθεί επίσης και πτώση της θερμοκρασίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου