Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο. Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 8,986 δισ. ευρώ έναντι 7,618 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Έτσι, το σύνολο των παλαιών (έως 31.12.2015) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από τις αρχές του έτους) προς το δημόσιο ανήλθε τον Αύγουστο σε 91,582 δισ. ευρώ.

2).Υπερψηφίστηκε με 152 «Ναι» το Πολυνομοσχέδιο για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές ενώ κατά 141 βουλευτές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 293 βουλευτές. Χαρακτηρίστηκε από έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις, ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων πως καταψηφίζουν, με αποτέλεσμα να κληθούν στο Μαξίμου οι δύο βουλευτές. Το πρόβλημα που είχε προκύψει ξεπεράσθηκε με νομοτεχνική βελτίωση

3).Ιβάν Σαββίδης: «Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση». Τι είπε για τον Alpha.  
«Δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση», δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης.

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα καταβάλει το αντίτιμο για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας.Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Alpha, ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Από όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του».

4).Εν αναμονή υψηλών τόνων στη Βουλή. 
Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους αναμένεται να λάβει χώρα στη Βουλή σήμερα Τετάρτη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία.

Ειδικότερα, αναμένονται, μεταξύ άλλων. «κόντρες» για τα θέματα των τηλεοπτικών αδειών, της Attica Bank, του προσφυγικού - στον απόηχο της αντιπαράθεσης που προέκυψε από τις δηλώσεις Φίλη περί Θρησκευτικών.

5).Γεννήθηκε το πρώτο παιδί από τρεις γονείς στον κόσμο. 
Ο Αμπραχίμ Χασάν, πλέον πέντε μηνών, είναι το πρώτο παιδί το οποίο γεννήθηκε μέσω μιας νέας τεχνικής που χρησιμοποιεί DNA από τρεις γονείς. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη τεχνική, η οποία επιτρέπει σε γονείς με σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις να αποκτούν υγιή μωρά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου