Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΑΝΚ

 

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε μετά από επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με στόχο τουρκικό άρμα μάχης στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε μοιραστεί με δημοσιογράφους ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το πλήγμα στο τουρκικό τανκ. 

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα είχαν καταστρέψει το πρωί τέσσερα κτίρια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία, ισχυρίζονται οι τουρκικές Αρχές.

Τις 20.000 θα φθάσουν οι νέοι αστυνομικοί που θα στρατολογηθούν για να καλύψουν τα κενά που έφεραν οι αποτάξεις, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.

Οι μισοί εξ αυτών θα ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.Οι ευρύτατες εκκαθαρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία. Μετά το πραξικόπημα, με στόχο κυρίως υποστηρικτές του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, έχουν οδηγήσει στην ανάγκη κάλυψης χιλιάδων θέσεων στον μηχανισμό του τουρκικού κράτους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου