Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Σε νέες προσλήψεις θα προχωρήσει η διοίκηση της ΕΡΤ, με το αίτημά της για νέους δημοσιογράφου να εισακούεται, έστω και κάμποσους μήνες μετά την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν.

Είναι γεγονός ότι έχουν λάβει χώρα συναντήσεις στελεχών της ΕΡΤ με δημοσιογράφους, πρώην ή και νυν, ιδιωτικών σταθμός, καθώς το κρατικό κανάλι βρίσκεται σε αναζήτηση υπευθύνου για το ειδησεογραφικό τμήμα.

Θέση που προσπάθησε να κατακτήσει ο Πάνος Χαρίτος. Μπορεί μεν να μην τα κατάφερε, διαθέτει δε δική του εκπομπή στο κανάλι, ενώ η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων γίνεται επί της παρούσης από το μόνιμο προσωπικό της ΕΡΤ.

Με απόφαση λοιπόν του Διοικητικού Συμβουλίου της, χθες η ΕΡΤ αποφάσισε να κινήσει διαδικασίες πρόσληψης 56(!) ατόμων, με την ΠΥΣ σε ισχύ, όπως υπέγραψαν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Δεν είναι τυχαίες οι 55 συμβάσεις που θα τεθούν σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, οι οποίες αφορούν δημοσιογράφους, παρουσιαστές και τεχνικούς, με μία συγκεκριμένη να είναι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και να ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μερικές θέσεις θα καλυφθούν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, κάποιες άλλες με αξιολόγηση από ειδική επιτροπή που αναμένεται να καταλήξει και στο πρόσωπο που θα αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Εκτός από τους εμφανιζόμενους μπροστά στις κάμερες βέβαια η ΕΡΤ δηλώνει έλλειψη και σε τεχνικό προσωπικό, ιδιαίτερα ηχολήπτες και γραφίστες,  θέσει που έχουν προκαλέσει προστριβές ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη του καναλιού.

Είναι λογικό λοιπόν η έγκριση της ΠΥΣ για την πρόσληψη τέτοιου προσωπικού, τεχνικού και παρουσιαστών, να έγινε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς πολλοί από τους μόνιμους υπαλλήλους του ραδιομεγάρου εποφθαλμιούν αυτές τις θέσεις ως «δικαιωματικά» δικές τους και όχι «ξένων». 

Άραγε τι παιχνίδι εξουσίας να παίζεται πραγματικά πίσω από αυτές τις προσλήψεις; Καμία από αυτές τις κινήσεις δεν είναι τυχαία, το μόνο σίγουρο. Μήπως μπροστά στις αναπόφευκτες εκλογές θέλουν να ενισχύσουν το μόνο κανάλι που μιλά υπέρ της κυβέρνησης. 

Οι ιδιωτικοί σταθμοί είναι εδώ και καιρό ενάντια στην κυβέρνηση... Το παιγνίδι γίνεται όλο και πιο σκληρό... και απρόβλεπτο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου