Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Τι είπε τελικά ο Ερντογάν για τη Δυτική Θράκη. Το δημοψήφισμα που αναστάτωσε ελληνική διπλωματία, κόμματα - και τελικά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο - που ΔΕΝ ζήτησε ο Ερντογάν.

Και εξηγούμε: Ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού πρακτορείου, μετέδωσε αναφορές περί διοργάνωσης δημοψηφίσματος για να καθοριστεί το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, και τις απέδωσε στον Τούρκο πρόεδρο.

Ωστόσο σε διορθωμένο τηλεγράφημα, ανέφερε ότι τα περί δημοψηφίσματος αναφέρονται στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ. Είχε προηγηθεί της διόρθωσης «αυστηρή» ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ. Τελικά ο ανταποκριτής του ΑΠΕ απολύθηκε.

2).Οι συμβολαιογράφοι μπλοκάρουν ξανά τους πλειστηριασμούς με αποχή.
Την αποχή από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας την ερχόμενη Τετάρτη, αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβολαιογράφοι σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, κάθε Δευτέρα θα συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο και η συντονιστική επιτροπή, για να αποφασίσουν για την διεξαγωγή ή όχι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει διάθεση να συνεχίσουν την αποχή.

3).Νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες σήμερα.
Η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα το απόγευμα. Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

4).Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

5).Η Άγκυρα - ξανά - υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων
Το κυβερνείο της Άγκυρας, της πόλης που βρέθηκε φέτος στο στόχαστρο πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα εξαιτίας του κινδύνου «επιθέσεων».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου