Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ;

 

Ο Βύρων Πολύδωρας θα προταθεί για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ! Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και από τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ έως πρόσφατα αποτελεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε πριν από λίγες ημέρες με τον πρ. πρόεδρο της Βουλής. Είχαν μακρά συνομιλία για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που άπτονται εθνικού ενδιαφέροντος. Ο Β. Πολύδωρας, αφού του εξέφρασε τις απόψεις του, υπογράμμισε ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για συνεργήσει στην επίλυση ζητημάτων εθνικής και μείζονος σημασίας.

Για την κυβέρνηση το ζήτημα της μηντιακής διαπλοκής – προς την οποία ο Β. Πολύδωρας αναμφισβήτητα έχει μία πολύ καθαρή αντίθεση – αποτελεί μείζονος και κομβικής σημασίας θέμα, καθώς θέλει να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, όπως ορίζει πια και η απόφαση του ΣτΕ.

Η ΝΔ δεν θέλει να γίνει κανένας διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εκτιμά η κυβέρνηση και στέλνει μήνυμα ότι αυτό θα αποδειχθεί τη Δευτέρα στη Βουλή με το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης.

«Θα είναι ένα πρόσωπο που δεν θα μπορεί να αρνηθεί η ΝΔ» , υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει επίσκεψη της προσωπικότητας που προορίζεται για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου. Πρόκειται για ιστορικό στέλεχος με περγαμηνές αγώνων ενάντια στη διαπλοκή.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η επαναλαμβανόμενη αρνητική στάση της ΝΔ αποτελεί «θεσμική παρεκτροπή». «Η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της ΝΔ να συμβάλλει στην συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλεισιτκά από το ΕΣΡ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας».

«Όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλλουν στην συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου», προειδοποιεί το Μαξίμου και προσθέτει: «τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση για συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη Διάσκεψη της Δευτέρας πρόσωπο για την θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει».

«Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού», καταλήγουν κυβερνητικές πηγές.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου