Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Σήμερα αποφασίζει το ΣτΕ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πληροφορίες θέλουν την εισήγηση να είναι αρνητική.Αρνητική φέρεται να είναι η εισήγηση του ΣτΕ στις ενστάσεις των τηλεοπτικών σταθμών αναφορικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, κατά την πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Σήμερα οι σύμβουλοι θα κληθούν να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

2).Και όμως τους το είχε πει. Παντελώς αφύλακτη για δύο εβδομάδες η κ. Τσατάνη. Μετακινούνταν με ταξί. Τεράστιες ευθύνες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτουν από το γεγονός ότι η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη βρισκόταν επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες παντελώς αφύλακτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τσατάνη κυκλοφορούσε χωρίς καμία αστυνομική συνοδεία από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε της διατίθεντο δύο αστυνομικοί και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Ύστερα από την έκρηξη στην οικία της και την αναταραχή που προκλήθηκε από τις καταγγελίες, δόθηκε το πρωί της Πέμπτης προφορική εντολή – η οποία θα γίνει και γραπτή- να επιστρέψουν οι δύο αστυνομικοί και το ένα υπηρεσιακό όχημα στη διάθεση της Εισαγγελέως. 

Η αποκάλυψη για τη μη φύλαξη της κ. Τσατάνη έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στου αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεδομένο θεωρείται ότι θα αναζητηθούν ευθύνες ανώτατων αξιωματικών του Σώματος.

Μάλιστα η ίδια είχε κάνει ένταση στην απόφαση να αποσυρθούν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την ασφάλειά της. Εν τω μεταξύ σειρά χτυπημάτων από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπουν στην Αντιτρομοκρατική. Πώς ερμηνεύεται η προκήρυξη

3).Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν είναι πιστωτής της Ελλάδας.Στην ανοικτή επιστολή που του απηύθυναν 36 ευρωβουλευτές από 3 πολιτικές ομάδες, με την οποία ζητούν ελάφρυνση χρέους, απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, διευκρινίζοντας πως η Κομισιόν δεν είναι πιστωτής της χώρας μας, εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ, αλλά «έντιμος διαμεσολαβητής».

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους είναι εφικτή μέχρι το τέλος του έτους.

4).Αποκαλύψεις από το Wikileaks για επικοινωνία Μπιλ Κλίντον με Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο.Email στο οποίο ο Τζον Ποντέστα, σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και πρώην προσωπάρχης του Μπιλ Κλίντον, εμφανίζεται να γράφει (Ιούλιος 2015) πως ο Λευκός Οίκος τον προσέγγισε με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να μεσολαβήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό για να δεχτεί τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, δημοσιοποίησε το Wikileaks.

Η απάντηση της συνεργάτιδας του πρώην προέδρου είχε ως εξής: «Λέει ναι, αλλά θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει τώρα. Το βασικό του ερώτημα είναι- πιέζουμε επίσης και τη Μέρκελ;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου