Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις άδειες.Σήμερα το απόγευμα θα λάβει χώρα νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Στη συνεδρίαση ελέγχεται η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Σημειώνεται ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά την εκλογή του κομματικού οργάνου, έστειλε το μήνυμα ότι «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις».

2).Επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου.
Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Λευκό Οίκο η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση του Μαξίμου, η επίσκεψη θα είναι διήμερη.

3).Συνάντηση Τσίπρα – Σκουρλέτη και δήλωση κατά των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνάντηση στο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. Με δήλωσή του ο υπουργός κάνει λόγο για κατασκευή μίας «εικόνας κρίσης» στον ΣΥΡΙΖΑ από τους αντιπάλους του κόμματος.

4).Στα 8 δισ. ευρώ ανεβάζει τις οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες η Κομισιόν
Στα 8 δισ. ευρώ ανέρχονται τα συνολικά χρέη του Δημοσίου στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ ωστόσο διευκρίνισε ότι η διαφορά που παρουσιάζεται μεταξύ των στοιχείων του υπουργείου και της Κομισιόν οφείλεται στο γεγονός ότι στα στοιχεία του υπουργείου περιλαμβάνονται, κατά πάγια τακτική, μόνο εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες ενω η Κομισιόν περιέλαβε και αυτές που δεν έχουν εκκαθαριστεί.

5). Ο Μαριάνο Ραχόι έλαβε από τον βασιλιά εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ο συντηρητικός υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, ανακοίνωσε ότι έλαβε από τον βασιλιά την εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά την απόφαση των Σοσιαλιστών (PSOE) να άρουν το βέτο μετά από δέκα μήνες που εμπόδιζαν την ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση μειοψηφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου