Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αρχίζει το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλία Τσίπρα Με εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αρχίζουν σήμερα Πέμπτη οι εργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

 2).Βόμβα στην πολυκατοικία της Τσατάνη
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την έκρηξη στην πολυκατοικία όπου διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, κ. Θέμη Σοφό, στόχος ήταν η ίδια και παρότι είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας της, η πολιτεία της είχε αφαιρέσει αστυνομικούς που τη φυλούσαν.

3).Πώς θα λειτουργεί ο νέος μηχανισμός εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών
Δημόσιο, Ταμεία και Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών βιώσιμων πλην όμως υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που προωθείται στη Βουλή.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενέκρινε την εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για το σχέδιο νόμου που αφορά τη σύσταση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών.

4).Πληθαίνουν οι φωνές για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τι υπόσχονται Κυβέρνηση και ΝΔ
H κυβέρνηση δηλώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, διευκρινίζοντας με ανακοίνωσή της ότι αυτή αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη».

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί τα κίνητρα αυτής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και υπενθυμίζει την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για «πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017».

5).Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Νόμο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι από τη συζήτηση μεταξύ των ανώτατων δικαστών. Η διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, θα συνεχιστεί την Παρασκευή.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου