Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, υποστηρίζονται από Ιρανούς ενόπλους, έχοντας την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, ενώ άρχισαν την επίθεσή τους για την κατάληψη όλης της πόλης, μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας, τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι επιθετικές ενέργειες του συριακού στρατού, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή, είχαν ως άμεση συνέπεια την καταστροφή των υποδομών υγείας, στις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου.

Παράλληλα, οι επιθετικές κινήσεις των χερσαίων επιχειρήσεων υποστηρίχτηκαν από αέρος, με τη διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών και την καταστροφή στόχων στο ανατολικό τμήμα της περικυκλωμένης πόλης, το οποίο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και ο συριακός στρατός επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ μαζί με τους συμμάχους τους, στην περιοχή, προελαύνουν νοτίως από τον προσφυγικό καταυλισμό Handarat, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, έχοντας καταλάβει αρχικά τις περιοχές αυτές, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Σήμερα κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους, το νοσοκομείο Kindi, αλλά και τμήματα της βιομηχανικής περιοχής Shuqaif, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή, η Συρία χαρακτήρισε σήμερα τη Ρωσία ως “σοβαρό κι αξιόπιστο” παίκτη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν αποδείξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, τιμώντας την πρώτη επέτειο από την ανάληψη στρατιωτικού ρόλου από τη Μόσχα στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας.

“Η πολεμική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία οδήγησε στον περιορισμό της δράσης των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, προλαμβάνοντας την επέκταση της δράσης τους, σε άλλες χώρες,” τόνισε το συριακό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο “στρατηγικό” χαρακτήρα των σχέσεων με τη Ρωσία, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στο αμυντικό σκέλος των επιχειρήσεων, αλλά περιλαμβάνει και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης, στην αιματηρή πολεμική διαμάχη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου