Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Παραδεκτές οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών.Oι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν τώρα σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

2).Από ποιους πλειστηριασμούς θα απέχουν και από ποιους δεν θα απέχουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι. Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε τη συνέχεια της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και σήμερα, απαιτώντας παράλληλα από την ελληνική Πολιτεία:

α).Την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις Τράπεζες και
  
β).τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

3).Αλλάζει ο Πτωχευτικός Κώδικας.Τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον τίτλο: «Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 27η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14 :00 μ.μ.

4).Το προσφυγικό και η γενικότερη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής.Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό καθώς και η ανάγκη για την επίτευξη ομοφωνίας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

5).Εντείνεται το σφυροκόπημα στη Μοσούλη. Οι διεθνείς οργανισμοί εκφράζουν φόβους για χρήση χημικών όπλων Οι δυνάμεις της Δύσης, όπως η Γαλλία, προειδοποιούν πως ο πόλεμος στη Μοσούλη κατά του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να κρατήσει επί μήνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης εκφράζονται φόβοι για χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη χρήση χημικών όπλων», σημείωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για τη Μέση Ανατολή, Ρομπέρ Μαρντινί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου