Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Ποιους αναμένεται να συναντήσει σήμερα ο Τσίπρας.  
Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) με το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και στις 10.30 π.μ. με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σημειώνεται ότι χθες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στο επίκεντρο βρέθηκε το χρέος. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής ανακοίνωσε ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής και Νομισματικής επιτροπής του ΕΚ.

2). Ο Ντράγκι ζήτησε μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους
Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Tύπου στη Φρανκφούρτη. Προσέθεσε δε ότι «ακόμα είναι πολύ νωρίς ώστε να μιλάμε για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

3).Το Σαββατοκύριακο ΚΕ και μετά ανασχηματισμός ίσως
Oι εξελίξεις για την οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ «προχωρούν» με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την εκλογή του νέου γραμματέα επισπεύδεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Παράλληλα σχεδιάζεται και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

4). Μεγαλύτερο χρέος και υψηλότερο έλλειμμα το 2015
Στα 13,2 δισ. ευρώ (7,5% επί του ΑΕΠ) υπολογίζεται το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2015, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- βάσει των στοιχείων της οποίας, το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος σε ονομαστικές τιμές στο τέλος του 2015 εκτιμάται στα 311,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 177,4% επί του ΑΕΠ.

5).Παραμένει «εκρηκτική» η Samsung
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Samsung φαίνεται ότι γιγαντώνονται, καθώς ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο της εταιρείας φέρεται να έχει την τάση να... εκρήγνυται.Οικογένεια από την Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας τη νοτιοκορεάτικη εταιρία ότι η συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου Galaxy S6 Active τυλίχθηκε στις φλόγες και προκάλεσε εγκαύματα στον κάτοχό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου