Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Οι επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες.Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη από χθες βράδυ στις Βρυξέλλες προκειμένου πριν τη Σύνοδο Κορυφής (που γίνεται σήμερα και την Παρασκευή) να «πάρει γεύση» για τις θέσεις των ηγετών της Ευρώπης αναφορικά με το δημόσιο χρέος.

Αναμένεται να συναντηθεί με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Μπορεί αυτό που απασχολεί την επικαιρότητα να είναι το χρέος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όμως οι συζητήσεις θα έχουν και προσφυγικό και μεσανατολικό.

2).Δευτέρα και Τετάρτη οι διασκέψεις του ΣτΕ.Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιόρισε να είναι κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΣτΕ έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες και τώρα τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. 

Ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στον ΣΚΑΙ είπε ότι αν ακυρωθεί ο νόμος από το ΣτΕ οδηγούμαστε στην πρότερη κατάσταση και ότι ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση.

3).Τι αλλάζει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».Τα σχέδιά της για το Αεροδρόμιο «Μακεδονία», το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται σύντομα η Fraport Greece παρουσίασε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) η εταιρεία. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε,o τερματικός σταθμός του αεροδρομίου θα ανακαινιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναδιάπλαση των εμπορικών χώρων του αεροδρομίου.

4).Νέα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς.Κλιμακώνονται οι εντάσεις με αφορμή τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού αγροτεμαχίου στον Χορτιάτη.

5).Kέρδισε τις εντυπώσεις η Κλίντον.Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της 3ης και τελευταίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. 

Η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε ποσοστό 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.




 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου