Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

EΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ AΣΑΝΤ ΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΧΑΣΧΝΤ ΑΛ ΣΑΑΜΠΙ

 

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περάσει από το Ιράκ στη Συρία και να πολεμήσει στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, που είναι ένας συνασπισμός ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών οργανώσεων, διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την «εκκαθάριση» του Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί πολεμούν ήδη στο πλευρό του Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και ο συνασπισμός συμμετέχει αυτή την ώρα στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η ιρακινή κυβέρνηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

«Μετά την εκκαθάριση όλης της γης μας από αυτές τις τρομοκρατικές συμμορίες, είμαστε πλήρως έτοιμοι να πάμε οπουδήποτε υπάρχει απειλή για την ιρακινή εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Άχμεντ αλ Ασάντι, εκπρόσωπος του σιιτικού συνασπισμού, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου