Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

H ATZENTA ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Τα δημοσιονομικά του σήμερα, τα εργασιακά του χθες Τα δημοσιονομικά θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η συνάντηση θα αρχίσει στις 10.00 και από ελληνικής πλευρά θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνέχεια (12.00- 13.00) θα συζητηθούν θέματα της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Χθες στο τραπέζι βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εργασιακά, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να λέει «όχι» σε αλλαγές που έχουν λήξει με αποφάσεις δικαστηρίων ή ευρωπαϊκών οργάνων.

2).Σκουρλέτης - Δρίτσας αρνήθηκαν συμμετοχή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ οι Πάνος Σκουρλέτης και Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο περιλαμβάνονταν στην πρόταση Τσίπρα. Εκτός έμειναν και οι Γεροβασίλη - Μπαλτάς. Γραμματέας ΚΕ επανεξελέγη ο Παναγιώτης Ρήγας.

3).Σήμερα η νέα διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Σήμερα και Τετάρτη θα διεξαχθούν οι δύο νέες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σημερινή διάσκεψη θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

4). Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Δεύτερη ευκαιρία σε ανέργους, πρώην επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις δίνει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αποσκοπεί στην αξιοποίηση της εμπειρίας της συγκεκριμένης ομάδας ατόμων για την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

5).Νήπιο έχασε την ζωή του μέσα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων.  
Ένα νήπιο, ηλικίας περίπου δύο ετών, έχασε χθες το απόγευμα την ζωή του, μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στην Μυρσίνη της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νήπιο έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, μέσα σε πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. 

Από την άλλη, στη Γερμανία, περαστικοί φώναξαν «πήδα» σε έφηβο μετανάστη που ετοιμαζόταν να πηδήξει στο κενό. Και πήδηξε...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου