Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Τζιχαντιστές οπλαρχηγοί (εμίρηδες) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν μεταξύ τους, εξαιτίας διαφωνιών τους, σε μυστική σύσκεψη που συμμετείχαν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Τζαμπάρ Μαμούρι, διοικητή της ιρακινής παραστρατιωτικής σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, οι εμίρηδες τρομοκράτες συναντήθηκαν κρυφά για να συσκεφθούν στην περιοχή Μουταϊμπίτζα. Οι έντονες διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ Ιρακινών Αράβων και ξένων οπλαρχηγών κατέληξαν σε κανονικό μακελειό. 

«Ακριβείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είχαν μυστική συνάντηση στην περιοχή Μουταϊμπίτζα, η οποία βρίσκεται μεταξύ των επαρχιών Ντιγιάλα και Σαλαντίν».

«Η σύσκεψη εξελίχθηκε σε αιματηρό μακελειό μετά από κλιμάκωση των διαφωνιών μεταξύ τους που είχαν ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουν όπλα ο ένας εναντίον του άλλου», αναφέρει ο Ιρακινός διοικητής Μαμούρι σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας επιφανής οπλαρχηγός του ISIS, ενώ τρεις βγήκαν από τη σύσκεψη ζωντανοί αλλά βαριά τραυματίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που Άραβες τζιχαντιστές καταλήγουν σε εμφύλιες συγκρούσεις με ξένους τζιχαντιστές. Συνήθως αυτό που ενοχλεί τους ντόπιους είναι ότι οι ξένοι «σύντροφοι» τους περιφρονούν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου