Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ TWITTER

 

Και καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται (200 αεροπορικές επιδρομές μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο), σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα, ακτιβιστές και διασώστες έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο με τους μεγάλους πρωταγωνιστές της θηριωδίας. Νεκρούς ή ζωντανούς.

Την ανείπωτη αυτή τραγωδία δημοσιοποιεί και το αμερικανικό δίκτυο CNN, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών στο τελευταίο του άρθρο για την μαρτυρική μεγαλούπολη της Συρίας.

Την Παρασκευή το απόγευμα μια φωτογραφία του Brahim Sawas και του 10χρονου γιου του Mahmoud, άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως. Οι δύο τους ήταν πλημμυρισμένοι στο αίμα και τη σκόνη, με τις μάζες των ερειπίων να έχουν κομποστοποιήσει τα άψυχα πλέον σώματά τους.

«Δεν είναι η Πομπηία, είναι το Χαλέπι», έγραψε ένας χρήστης κοινωνικού δικτύου.Η τραγωδία της οικογένειας δεν σταματά εδώ. Μία άλλη φωτογραφία δείχνει το μόλις 8 μηνών μωρό του Sawas, τον Muhammad, θαμμένο σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού καθώς μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να επαναφέρουν το κορμάκι του από τη σκόνη και τα συντρίμμια.

Η γυναίκα του Sawas και μητέρα των δύο νεκρών αγοριών, η Um Mahmoud, επιβίωσε της αεροπορικής επιδρομής μαζί με την κόρη της οικογένειας. Μητέρα και κόρη κοιμούνταν στο ίδιο δωμάτιο με το 8 μηνών μωρό.

O Sawas και τα δύο αγόρια του συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 300 νεκρούς του τελευταίου Σαββατοκύριακου κατά τη διάρκεια ενός νέου κύματος βίας. Η φονική επιδρομή χτύπησε το σπίτι της οικογένειας στις 5 το πρωί.

Ένας ακτιβιστής από το Χαλέπι περιέγραψε στο CNN ένα επίπεδο βομβαρδισμών πρωτόγνωρο στα πέντε χρόνια του πολέμου. Σε απάντηση στους βομβαρδισμούς, οι ακτιβιστές ξεκίνησαν στο Twitter μια «επιδρομή» φωτογραφιών και βίντεο με hashtag #HolocaustAleppo (σ.σ. Ολοκαύτωμα στο Χαλέπι), ενώ κάποιοι παρερμήνευσαν τη φωτογραφία πατέρα – γιου ως μια εικόνα μητέρας που αγκαλιάζει το παιδί της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου