Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΚΑ

 

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 την εκστρατεία για την περικύκλωση και απομόνωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλης Ράκα, στη Συρία.

Χιλιάδες Κούρδοι αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μαζί με τους δημοκρατικούς Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους, που από κοινού συνιστούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), άρχισαν την προέλασή τους από τον βορρά προς τη Ράκα.

Η ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε εμπλοκή της Τουρκίας στη στρατιωτική επιχείριση για τη Ράκα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι Κούρδοι θα περικυκλώσουν τη Ράκα και θα τη θέσουν σε πολιορκία. Αργά ή γρήγορα η πείνα και η δυστυχία θα αναγκάσουν τους τζιχαντιστές να παραδοθούν.

Κουρδικές διπλωματικές πηγές είπαν ότι η έναρξη της εκστρατείας για τη Ράκα, που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, στέλνει και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία του Ερντογάν μετά τις πρόσφατες συλλήψεις της ηγεσίας του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP στην Τουρκία, πολλών βουλευτών και στελεχών του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου