Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Επεισόδια μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο. Οι πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο ακολουθήθηκαν από επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα.

2).Καμιά αναφορά στο ελληνικό χρέος στην συνάντηση Ομπάμα με Μέρκελ. Χωρίς καμία αναφορά στην Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους διενεργήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
  
Κοινό σημείο στις συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου με την Γερμανίδα Καγκελάριο και εκείνες με τους Έλληνες αξιωματούχους ήταν το θέμα του εθνικισμού, οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, η σημασία του ΝΑΤΟ και των διεθνών συνεργασιών, όπως η Διατλαντική Συμφωνία.

3).Σόιμπλε: Όποιος μιλά για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βοηθά αυτούς που θέλουν μεταρρυθμίσεις. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέρριψε την Πέμπτη εκ νέου τις εκκλήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Οποιοσδήποτε μιλά τώρα για ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα δεν ενισχύει αυτούς που θέλουν μεταρρυθμίσεις» είπε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στη Βιέννη, μία ημέρα μετά την αντίστοιχη κατηγορηματική «απάντησή» του στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, υπέρ της ελάφρυνσης κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

4).Ευρωβαρόμετρο: 87% των Ελλήνων και 57% των Ευρωπαίων δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ. Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες στα κράτη-μέλη της ΕΕ (57%) και περίπου εννέα στους δέκα Έλληνες (87%), «δεν πιστεύουν ότι τα εθνικά τους ΜΜΕ είναι ελεύθερα από πολιτικές ή εμπορικές πιέσεις» σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2016.

Όσον αφορά τα εθνικά δημόσια ΜΜΕ, το 90% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν είναι απαλλαγμένα από πολιτικές πιέσεις, έναντι 60% των Ευρωπαίων. Επιπλέον, στην Ελλάδα το 52% θεωρεί ότι τα ΜΜΕ δεν παρέχουν ποικιλία αντιλήψεων και απόψεων, έναντι 31% στην ΕΕ. Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι τα εθνικά ΜΜΕ παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες», θετικά απάντησε το 26% των Ελλήνων ερωτηθέντων, έναντι 53% στην ΕΕ.

5).Ο γιος του ανθρώπου με το γαρύφαλλο, Νίκος Μπελογιάννης μιλά στη HuffPost Greece.Συναντήσαμε τον Νίκο Μπελογιάννη, γιο του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο» που εκτελέστηκε το ’52 στο Γουδή και της δημοσιογράφου Έλλης Παππά, της αγωνίστριας δημοσιογράφου.

Όπου τον μεγάλωνε για τρία χρόνια μέσα στις φυλακές και συζητήσαμε για τη Χούντα, την Αριστερά και το ΚΚΕ, το ελληνικό μετεμφυλιακό κράτος και τη Δεξιά, την Μεταπολίτευση και το πώς φτάσαμε στο μνημονιακό σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου