Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Δηλώσεις στήριξης από Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε σε αυτό που για ημέρες προσδοκούσε η ελληνική πλευρά: στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στις αναφορές αυτές επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου, υποδεικνύοντας μάλιστα τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου πως «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης». 

Πολλά ελληνικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «ιστορική» την επίσκεψη, ωστόσο πολλοί ξένοι ανταποκριτές εκτιμούν πως οι δηλώσεις αυτές έχουν περιορισμένη αξία, δεδομένου ότι προέρχονται από έναν απερχόμενο πρόεδρο. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί σήμερα την Ακρόπολη και θα δώσει ομιλία στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

2. Επεισόδια μετά τις διαδηλώσεις στην Αθήνα.
Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, με αντιεξουσιαστές να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

3. Συνάντηση με τους θεσμούς
Το χρονοδιάγραμμα δράσεων ήταν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε χαρακτηρίζεται «πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό». 

Όπως είπε, όλα τα θέματα θα συζητηθούν εντός των εννέα επομένων ημερών που θα παραμείνουν οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο να είμαστε έτοιμοι για το EuroWorkingGroup στις 28 Νοεμβρίου.

 4. Επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα
«Μέσα στο πλαίσιο της στενής και τακτικής συνεργασίας» με την ελληνική κυβέρνηση, ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

«Καθώς επίσης για την γενικότερη διαμορφωθείσα κατάσταση, σε σχέση με την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

5. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη
Μετ' εμποδίων θα είναι οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και σήμερα, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και τις στάσεις εργασίας στον ΗΣΑΠ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου