Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μήνας επισκέψεων στην Αθήνα ο Νοέμβριος, αφού στη χώρα μας θα βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα κρατάει πολλά "δώρα". 

Η επίσκεψη του τελευταίου θεωρείται εξόχως σημαντική από την ελληνική κυβέρνηση, δεν παύει όμως να κρύβει πολλές παγίδες.Ποιος είναι ο πραγματικό λόγος που ο Ομπάμα έρχεται ση χώρα μας; Μα φυσικά για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει τις πολιτικές του ΝΑΤΟ και δεν έχει παρασυρθεί από τη Ρωσία.

Μάλιστα, ο -τότε πρώην- πρόεδρος των ΗΠΑ θα φέρει μαζί του και τα προβληματικά F-35, τα οποία ο Πάνος Καμμένος περιμένει πως και πως και αρνείται να δεχθεί το πυραυλικό σύστημα S-500 που μας δίνουν οι Ρώσοι.

Σαν αντάλλαγμα, η κυβέρνηση  μας περιμένει ότι ο Ομπάμα θα μεσολαβήσει για μείωση του Ελληνικού χρέους. Με απλά λόγια: σας πουλάμε τα προβληματικά μας αεροσκάφη αλλά θα σας βοηθήσουμε με το χρέος. Επιπλέον, οι ΗΠΑ επιθυμούν να εξετάσουν τη κυβέρνηση. Θα σας εξηγήσουμε. 

Ο Λαβρόφ γεμάτος ευνοϊκές και για τις δύο χώρες, οικονομικές συμφωνίες. Οι ΗΠΑ φοβούνται αυτή την επίσκεψη και θέλουν να δουν αν η κυβέρνηση "παρασύρθηκε" από τη Ρωσία, ώστε να την τραβήξουν ξανά με το μέρος τους. 
 
Μένει να δούμε αν η δυτικόδουλη κυβέρνηση μας σηκώσει κεφάλι ή θα συνεχίσει να υπακούει τις προσταγές των ΗΠΑ .. Το χειρότερο σας το αφήσαμε για το τέλος. 

Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία όμως, ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τη διάσωση του Ερντογάν από τη Ρωσία, έχει στραφεί στην Ανατολή και στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παραδώσουν ό,τι θέλει ο εκκεντρικός Σουλτάνος, για να τον ξαναπάρουν με το μέρος τους. Περιττό να πούμε τι θέλει ο Ερντογάν και αφορά την Ελλάδα μας. 

Περιττό να πούμε ότι τα ανταλλάγματα που υπόσχεται ο Ομπάμα (μείωση χρέους-το κυριότερο), γίνονται για άλλους, πιο σοβαρούς λόγους...



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου