Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

'ΚΑΜΠΑΝΑ' ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

 

Με ποινή φυλάκισης 30 μηνών , με τριετή αναστολή, τιμώρησε το Δικαστήριο τους δύο κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας που είχαν συλληφθεί στην ελληνική μεθόριο στις 14/11/2016, να μεταφέρουν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλικό, αλυτρωτικού χαρακτήρα.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Σοφοκλί Βασίλι και ζήτησε από την πρόεδρο να εκπροσωπήσει το κράτος του και τους κατηγορούμενους. Το Δικαστήριο το αρνήθηκε και του τόνισε ότι η αλβανική πλευρά μπορούσε να έχει συνήγορο υπεράσπισης.

Η προϊσταμένη του τελωνείου της Κακκαβιάς, κατά την εξέτασή της, είπε πως το φορτηγό δεν είχε διπλωματικές πινακίδες, αλλά συμβατικές, γι’ αυτό προχώρησαν οι τελωνειακοί στον έλεγχο. Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, αστυνομικός που βρισκόταν σε υπηρεσία στην Κακκαβιά ανέφερε:

«Είδα μέσα στο βιβλίο, χάρτες που έδειχναν τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Καστοριά και τη Φλώρινα. Μάλιστα είχαν και τον χαρακτηρισμό “Τσαμερία”. Ενημέρωσα τον προϊστάμενό μου γιατί θεώρησα πως ήταν ανθελληνικό το περιεχόμενο».

Τα βιβλία που κατασχέθηκαν είναι στο σύνολο 1.512 και έχουν αναφορές που αλλοιώνουν τα σύνορα και την ιστορία της Ελλάδας, αλλά και την καταγωγή ηρώων του 1821.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου