Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Χωρίς συμφωνία τελείωσε το βράδυ του Σαββάτου η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ενώ αναμένονται πλέον νέοι κύκλοι τεχνικών αλλά και πολιτικών διαβουλεύσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι αλλαγές επί κειμένου του υπό διαμόρφωση μνημονίου, ώστε να υπάρξει προσέγγιση στα λίγα ανοιχτά θέματα έως τη Δευτέρα.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, στο πεδίο της ενέργειας υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα, αυτή των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, ενώ στο πεδίο των «κόκκινων» δανείων τα ανοιχτά μέτωπα που παραμένουν εκτιμάται ότι θα λυθούν μετά τη συνεδρίαση του EWG της Δευτέρας.

Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο στα Εργασιακά, με κύκλους του υπουργείου Εργασίας να σημειώνουν πως «Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά, το υπουργείο επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις. Στην διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων. Οι επαφές θα συνεχιστούν την Δευτέρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου