Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Παρά την τουριστική δραστηριότητα που χαρακτηρίζει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 23,4%, δηλαδή 0,1 μονάδα χειρότερα σε σχέση με τον Ιούλιο.

Σταθερά εντυπωσιακή είναι εν τω μεταξύ η σύγκριση ανάμεσα στους απασχολούμενους και τους οικονομικά ανενεργούς, στοιχείο όπου αποτυπώνεται και το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας. Μικρή αύξηση καταγράφηκε στην ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Παρά την τουριστική δραστηριότητα που χαρακτηρίζει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 23,4%, δηλαδή 0,1 μονάδα χειρότερα σε σχέση με τον Ιούλιο, όταν η χώρα μας είχε ήδη μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 1.669 άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι μειώθηκαν κατά περισσότερα από 7.000 άτομα. Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 1,13 εκατομμύρια.Η εικόνα είναι καλύτερη σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο, όταν το ποσοστό της ανεργίας ήταν 1,2 μονάδες υψηλότερο και βρισκόταν στο 24.6%.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου