Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1) Ντόναλντ Τραμπ: O νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2016 κατάφερε να διαψεύσει όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις καθώς κέρδισε τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων για να διασφαλίσει την προεδρία.

Σχολιάζοντας την ήττα της από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε την ελπίδα της να είναι ο Τραμπ ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη Τύπου με τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, μετά τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι παρά τις διαφωνίες του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο «η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας είναι μια από τις εγγυήσεις της δημοκρατίας».

2)Τι σηματοδοτεί η νίκη του Τραμπ για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο
Τι σημαίνει η εκλογή Τραμπ για την αμερικανική πολιτική σκηνή; Τι θα αλλάξει από την οικονομική πολιτική του απερχόμενου Προέδρου Ομπάμα; Και πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα στα «καυτά» ζητήματα της οικονομικής κρίσης και του Αιγαίου;

3)«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα
Κλιμάκιο τουλάχιστον 30 αμερικανών πρακτόρων της φημισμένης «Secret Service» και ανθρώπων της ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου αφίχθη τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα και ήρθε σε επαφές με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας.

Στις 15 Νοεμβρίου 2016, ημέρα άφιξής του, η Αττική θα θυμίζει αποκλεισμένη ζώνη. Κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας, θα βρίσκονται ανεπτυγμένα στην πόλη. Στελέχη του ΤΕΕΜ, και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Αμερικανού προέδρου.

4)Nέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων σε μία προσπάθεια συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβερνητική πλειοψηφία τονίζει ότι θα επιδιωχθεί η εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης με τα κόμμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Την ίδια ώρα, η ΝΔ εμμένει στη συνολική απόσυρση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

5)Σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό
Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων έγινε κατά τη χθεσινή πρωινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, με την οποία ξεκίνησε η συζήτηση των κριτηρίων για το εδαφικό.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου