Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ CUMHURIYET

 

Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Cumhurriyet στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, πολλά στελέχη της οποίας έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Ένας άλλος δημοσιογράφος του Reuters είπε ότι στη συνοικία Σισλί της Κωνσταντινούπολης ήταν ιδιαίτερα έντονη η οσμή των δακρυγόνων ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν στην περιοχή.

Οι τουρκικές Αρχές μετέτρεψαν και επίσημα σε σύλληψη την κράτηση των εννέα κορυφαίων στελεχών της Cumhuriyet, λίγες ημέρες μετά τις χειροπέδες στην «κεφαλή» της εφημερίδας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η επιχείρηση στη Cumhuriyet, που είχε μπει από πέρυσι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, είναι το πιο πρόσφατο σε σειρά επεμβάσεων στο τοπίο του τουρκικού Τύπου κατά το νέο γύρο που είχε ξεκινήσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Όταν οι εννέα τέθηκαν υπό κράτηση, η Άγκυρα άκουσε ξανά επικρίσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους - ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς είχε πει πως η Τουρκία είχε περάσει «άλλη μία κόκκινη γραμμή».

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αντιδράσει αψηφώντας τις Βρυξέλλες: «Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της Ευρώπης», είχε πει στη συνέχεια ο τούρκος πρωθυπουργός.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου