Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ PKK ΚΑΙ ΤΟΥ DHKP-C ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Ο ΣΤΑΪΝΜΑΙΕΡ

 

"Δεν αντιλαμβάνομαι τα σχόλια τα οποία έγιναν σήμερα σχετικά με τη Γερμανία στην Τουρκία. Το να επαναλαμβάνονται αυτοί οι ισχυρισμοί δεν τους κάνει σωστούς".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απέρριψε σήμερα τον ισχυρισμό του ομολόγου του της Τουρκίας ότι το Βερολίνο προσφέρει υποστήριξη στην εκτός νόμου αυτονομιστική ένοπλη οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), υπενθυμίζοντας ότι το κίνημα αυτό έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και στη χώρα του.

«Το PKK και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμου εδώ ως τρομοκρατικές οργανώσεις. (Τα μέλη τους) διώκονται ποινικά», τόνισε ο Σταϊνμάιερ.

«Για αυτό τον λόγο δεν αντιλαμβάνομαι τα σχόλια τα οποία έγιναν σήμερα σχετικά με τη Γερμανία στην Τουρκία. Το να επαναλαμβάνονται αυτοί οι ισχυρισμοί δεν τους κάνει σωστούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε το Βερολίνο ότι επιτρέπει στο PKK και στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), δύο οργανώσεις που έχουν διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, να δρουν ατιμωρητί στη Γερμανία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου