Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΠ TΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ;

 

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στις μυστικές μας υπηρεσίες. Αίφνης ο ταλαιπωρημένος από τις τηλεοπτικές άδειες, επίδοξος καναλάρχης-υπουργός και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Δικτύων Νίκος Παππάς διεύρυνε τον κύκλο των αρμοδιοτήτων του στη ζώνη της ΕΥΠ, όπως κατήγγειλε και η ΝΔ.

Βεβαίως, ο κ. Παππάς με ένα non paper έσπευσε να το διαψεύσει κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν διάβασε τον συστατικό νόμο και ότι οι αρμοδιότητές του έχουν να κάνουν με τεχνική βοήθεια στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού στο κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η ΝΔ όμως επιμένει λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας μεταβίβασε αρμοδιότητες που έχει η ΕΥΠ στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Με δυο λόγια δηλαδή, ο κ. Παππάς επιχειρεί να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών. Δεν θα γίνει πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, αλλά άμεσος διαχειριστής απόρρητων πληροφοριών.Είναι γνωστό επίσης ότι οι σχέσεις του κ. Παππά με τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη δεν είναι οι καλύτερες.

Εχουν συγκρουστεί στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή τα λεγόμενα «Ενωμένα Βουστάσια» της προπαγάνδας, όπως παραδέχθηκε και ο χρηματοδοτούμενος από τον κ. Παππά Αρης Δαβαράκης. Μαθαίνω επίσης ότι ο διοικητής της ΕΥΠ δεν νιώθει πολύ καλά τελευταίως και θέλει να αποχωρήσει από την Υπηρεσία.

Κατά μία εκδοχή συγκρούεται και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και έχει αμφιβολίες για την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του.Θέλει λοιπόν να φύγει, οπότε μη σας φανεί παράξενο αν δείτε κάποια στιγμή τον κ. Παππά να ηγείται των μυστικών υπηρεσιών της χώρας (από τη νέα υπουργική θέση που τοποθετήθηκε).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου