Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

TO ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΜΑ ΦΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Ο άθεος Φίλης εξαπέλυσε προχθές χυδαία επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου μέσα από τον αποχαιρετιστήριο λόγο του στο Υπουργείο Παιδείας. Τα φάουλ της ομιλίας του πολλά αλλά ο δυστυχής και άμοιρος πλέον πρώην Υπουργός δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του, δεν το συνέταξαν ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Καμμένος αλλά ούτε και ο ΣΚΑΪ.Αντιθέτως το υπέγραψε ο ίδιος με τις κατά καιρούς δηλώσεις του για την Εκκλησία, τα Θρησκευτικά, την Ιστορία κλπ.

Ας θυμηθούμε τι είχε πει κατά καιρούς ο τέως Υπουργός Παιδείας:

Ο άθεος Φίλης είχε εξαπολύσει χυδαία επίθεση κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ανοχή του «συνταγματικού τόξου».Το αληθινό αντεθνικό και αντιχριστιανικό πρόσωπο των εγχώριων μπολσεβίκων φάνηκε, με τα όσα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αμόρφωτος και ανιστόρητος αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων, Νίκος Φίλης, τον οποίο μια ατυχής συγκυρία μας τον είχε φορτώσει μέχρι προχθές ως επικεφαλή του τόσο νευραλγικού πόστου του υπουργού Παιδείας.

Εξαπόλυσε χυδαία επίθεση εναντίον της Εκκλησίας, την οποίαν κατηγόρησε τότε  ότι «συμβάλλει στην ηθική κατάπτωση της Πατρίδας μας», ότι «ήταν απούσα στην Κατοχή και τη χούντα», ότι με τα Θρησκευτικά «κάνει προσηλυτισμό» και ότι «ανθρώπινος θεσμός είναι, γι΄ αυτό δεν πρέπει να τον προσκυνάμε», δείχνοντας έτσι ότι τα συμπλέγματα τα οποία κουβαλά ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της… πληθωρικής εξωτερικής εμφάνισης του.

Η ισοπεδωτική ταύτιση της Ορθοδοξίας με τις άλλες θρησκείες και ο υποχρεωτικός «εξισωτισμός» σε μια Χώρα με μια πρωτοφανή θρησκευτικά ομοιογενή σύνθεση (που αγγίζει το 98%), δείχνει την επιχείρηση ξερίζωσης της Ορθοδοξίας από τις καρδιές των Ελλήνων.

Κάτι τέτοιο θα συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια αποεθνικοποίησης του Τόπου, καθώς η Ορθοδοξία αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς κρίκους της αδιάσπαστης αλυσίδας της συνέχειας του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες που πέρασαν.

Πατώντας πάνω στην ανοχή – συνενοχή των εγχώριων κοσμοπολιτών του φιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, οι μπολσεβίκοι (με την καπιταλιστική νοοτροπία) του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μετατρέψουν την Πατρίδα μας σ΄ ένα άεθνο και άθρησκο κράτος και να μετατρέψουν τον ομοιογενή Εθνικά Λαό μας σ΄ έναν ετερογενή πληθυσμό από αλλόθρησκους αλλοδαπούς.

Ο άθεος και θεομπαίχτης Φίλης είχε πει: Δεν υπάρχει λόγος να κάνουν οι μαθητές τον σταυρό τους στα σχολεία κάθε πρωί. Το σχέδιο των ανθελλήνων μαρξιστών του Σύριζα για αποχριστιανοποίηση του κράτους και εξοβελισμού της Ορθοδοξίας από κάθε δραστηριότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι πια πασιφανές.

Ο αρνητής της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού και άθεος Φίλης "ξέχασε" να συμπεριλάβει στην εγκύκλιο για την λειτουργία των Ελληνικών Σχολείων την πρωινή προσευχή και την έπαρση της Σημαίας.

Από την συχνότητα της Δημόσιας τηλεόρασης είχε το θράσος να υπεραμυνθεί των ανθελληνικών σχεδίων του κατά της Παιδείας και της Ορθοδοξίας λέγοντας με κυνισμό: "Δεν θεωρώ ασπίδα μου να κάνω τον σταυρό μου εν παρατάξει κάθε πρωί...".

Ο Φίλης «ξέχασε» την πρωινή προσευχή και την έπαρση της Σημαίας από την εγκύκλιο για την λειτουργία των Ελληνικών Σχολείων. Στην ετήσια εγκύκλιο για την λειτουργία των σχολείων της χώρας που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και πραγματικά δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκυκλίους προηγουμένων ετών έχει αφαιρεθεί κάθε αναφορά στην πρωινή προσευχή και στην έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 παράγραφος 5 του προεδρικού διατάγματος που ορίζει τα πρέποντα για την έναρξη της σχολικής ημέρας κάνει λόγο για την πρωινή προσευχή, ενώ κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα ορίζει την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας. Αυτά απουσίαζαν από την εγκύκλιο του Υπουργείου, ενώ έχει παραμείνει μονάχα μία αναφορά που απλώς λέει ότι «εφαρμόζεται το Π.Δ.».

Αυτό, προφανώς, έγινε για να δώσει την αφορμή στους μαρξιστές καθηγητές να κάνουν ότι «ξέχασαν» ή ότι «δεν είδαν» την αναφορά και να προχωρήσουν σε αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας και ουσιαστική κατάργηση της πρωινής προσευχής.

Έγινε επίσης και λόγω της «αλλεργίας» που έχει ο Φίλης στην οποιαδήποτε αναφορά στο θρήσκευμα των Ελλήνων και στην Ελληνική Σημαία.Αυτή η «αφηρημάδα» του υπουργείου να κάνει μια πρέπουσα αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα δείχνει, βεβαίως, και την πρόθεση της κυβερνήσεως να προχωρήσει σε επίσημη κατάργηση της πρωινής προσευχής και με αντισυνταγματικό νόμο.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, το ίδιο υπουργείο έσπευσε να διορίσει ιμάμηδες για τα Hot Spot και ετοιμάστηκε να υποδεχτεί στα ελληνικά σχολεία δεκάδες χιλιάδες (για αρχή...) λαθρομετανάστες.

Δεν θα προκαλούσε όμως καμία έκπληξη εφόσον παρέμενε ο ανεκδιήγητος Φίλης αν παράλληλα με την κατάργηση της χριστιανικής πρωϊνής προσευχής, για τα ίδια σχολεία, εθεσμοθετήτο η ισλαμική προσευχή, από την οποία θα προσπαθούσαν (ματαίως..) να εξαιρεθούν τα παιδιά των Ελλήνων.

Άραγε έχει σκεφτεί ποτέ ο αγράμματος Φίλης με τα ως λεγόμενά του μήπως είναι ο ίδιος ο συντάκτης του συμβολαίου του πολιτικού του θανάτου; 

Κ.Α.&Α






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου