Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ALCATRAS! ΜΕΤΕΦΕΡΕ MΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Πρωτότυπο αντιαεροπορικό (υπό δοκιμή) σύστημα μετέφερε το Alcatras, που προσάραξε στην Κω. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net το φορτίο πρέπει να είναι η ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Korkut της τουρκικής εταιρίας Aselsan.

Η ναυτική έκδοση του συστήματος δεν ήταν γνωστή παρά μόνο μέσω σχετική φημολογίας, έως ότου δημοσιεύθηκε φωτογραφία στο Twitter. Βέβαια ο Τούρκος συντάκτης διευκρινίζει πως όταν μιλάμε για μυστικά του στρατού, υπάρχει το ενδεχόμενο λάθους, ωστόσο όλα τα στοιχεία και όλες πληροφορίες συγκλίνουν προς το Korkut.

Στη φωτογραφία, είναι σημειωμένο το ραντάρ 3D  του συστήματος το οποίο είναι πολύ χαρακτηριστικό και το οποίο δείχνει να ταιριάζει  σε σχήμα με το σκεπασμένο φορτίο του πλοίου. Στο Β είναι το ραντάρ ελέγχου πυρός στον πύργο, ενώ φαίνεται να ταιριάζει και το σχήμα και το ύψος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί πως ο λιμενάρχης του νησιού σε δηλώσεις του είχε πει επί λέξει ότι "είναι τεχνικός εξοπλισμός δεν είναι κάτι περίεργο. Υπάρχουν κανονικά τα έγγραφα του φορτίου και το πλοίο είναι ταυτοποιημένο".

Εχθές πάντως το φορτίου του πλοίου μεταφέρθηκε σε άλλο σκάφος. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο προκύπτουν κάποιες απορίες οι οποίες πρέπει (είμαστε σίγουροι πως ισχύει) να απασχολήσουν το Πολεμικό μας Ναυτικό.

α.Γιατί η μεταφόρτωση δεν έγινε σε ελληνικό πλοίο;

β.Γιατί εφόσον μπόρεσε να πλησιάσει τόσο το τουρκικό τα ελληνικά ρυμουλκά δεν πήγαν ποτέ;

γ.Γιατί το ALCATRAS δεν  ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της ΚΩ;

δ.Δεν απαιτείται επιθεώρηση και έκδοση πιστοποιητικού από το ΛΣ;

Επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστεύουμε ότι έχουν πραχθεί τα δέοντα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου