Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΖΙΝΚΕ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εσωτερικών, τον Ράιαν Ζίνκε, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μεταβατικής κυβερνητικής ομάδας, που έχει συγκροτήσει ο Τραμπ.

Ο Ζίνκε είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Μοντάνα και πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού (Navy SEAL). Ο απόστρατος του πολεμικού ναυτικού έχει δηλώσει εξ' αρχής θαυμαστής του "κινήματος Τραμπ", στηρίζει ένθερμα την επιλογή του Ματίς στο υπουργείο Αμύνης, ενώ δηλώνει πως δεν θα εναντιωνόταν στα σκληρά βασανιστήρια αν επρόκειτο να αποσπάσει μια πολύ σημαντική πληροφορία.

Ο 55χρονος Ζίνκε θα αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών, που έχει περισσότερους από 70.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, ενώ ελέγχει, ποσοστό μεγαλύτερο από το 20% των ομοσπονδιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών πάρκων (Yellowstone και Yosemite).

Ο Αμερικανός έχει σπουδάσει Γεωλογία στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, ενώ φαίνεται να παραμένει υπέρμαχος της ελεύθερης πρόσβασης σε κρατική γη από τους πολίτες και όχι στην εκποίησή της, με εξαίρεση την αξιοποίηση κομματιών για τις ανάγκες εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων ή πετρελαίου.

 Η επιλογή του Ζίνκε ξάφνιασε τους ηγετικούς κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που τον θεωρούσαν ως την καλύτερη επιλογή στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Μοντάνα το 2018, με αντίπαλο το Δημοκρατικό Γερουσιαστή Τζον Τέστερ. Ο Ζίνκε υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό από το 1986 ως το 2008, συνταξιοδοτούμενος με το βαθμό του υποπλοιάρχου.

Ορίστηκε το 2004 διοικητής των συνδυασμένων επιχειρήσεων στην αραβική χερσόνησο, οδηγώντας πάνω από 3,500 στρατιώτες στο Ιράκ. Του απονεμήθηκε το χάλκινο αστέρι για τις υπηρεσίες του στη ζώνη του πυρός, καθώς και μια σειρά από άλλες τιμητικές διακρίσεις. Ο Γερουσιαστής συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο την περασμένη Δευτέρα στον Πύργο του Τραμπ, στη Νέα Υόρκη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου