Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ: Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

«Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έσωσε την ανθρωπότητα από έναν μεγάλο πόλεμο». Τάδε έφη ένας από τους διασημότερους σκηνοθέτες στον κόσμο, ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Αν η κυρία Κλίντον είχε εκλεγεί, θα ξεσπούσε ένας μεγάλος πόλεμος, αλλά τώρα με τον Τραμπ αυτό δεν νομίζω να συμβεί», δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης των «Underground» και «Ο Μπαμπάς Λείπει σε ταξίδι για Δουλειές» (αμφότερες βραβευμένες με Χρυσό Φοίνικα) εκφράζει τέτοιες απόψεις. Το 2014 είχε εκφράσει την υποστήριξή του στη Ρωσική κυβέρνηση και τη στάση της όσον αφορά την Ουκρανία.

Φίλος με τον Ρώσο σκηνοθέτη Nikita Mikhalkov – οποίος είναι γνωστός για τις φιλοκυβερνητικές και συντηρητικές απόψεις του και είχε καταδικάσει μάλιστα τους Ουκρανούς διαδηλωτές κατά της Ρωσίας – ο Κουτσουρίτσα έχει εκφράσει στο παρελθόν τα αισθήματα υποστήριξής του στον Πούτιν και τις πολιτικές του, με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτός στην Ουκρανία να εμφανιστεί για να δώσει συναυλία με την μπάντα του.¨

Ο σκηνοθέτης των βρέθηκε στη Μόσχα για να προωθήσει την νέα του ταινία «On the Milky Road» – όπου και έκανε τις πρώτες δηλώσεις: «Ο πόλεμος δεν θα μας αφήσει ποτέ. Θα υπάρχει πάντα πόλεμος στον κόσμο. Είναι μια σταθερή προϋπόθεση για τους ανθρώπους. Είχαμε αυτό τον πόλεμο.

Όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αυτός δεν ήταν δικός μας πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος επιβλήθηκε σε μας. Και νομίζω ότι η ταινία μας μιλάει για όλα αυτά», συμπλήρωσε. Σημειωτέον, ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι η συγκεκριμένη ταινία «απαγορεύτηκε χωρίς να τη δει κανείς» από το Φεστιβάλ των Κανών λόγω των υποστηρικτικών δηλώσεών του προς τον Πούτιν.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η υπέροχη Μόνικα Μπελούτσι, η οποία αναγκάστηκε να μάθει την σερβική γλώσσα για τις ανάγκες του ρόλου της. Η 52χρονη ηθοποιός έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση της ταινίας στη Ρωσία αναφέροντας το μυστικό του πως διατηρείται σε τόσο καλή φόρμα: «Καλό φαϊ, καλό σεξ και πολύ γέλιο», είπε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου