Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Νέα στροφή Ερντογάν: Μπήκαμε στη Συρία για να χτυπήσουμε τρομοκράτες. Νέα στροφή πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην απόφαση να εισέλθει ο τουρκικός στρατός σε συριακό έδαφος.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ανέφερε την Πέμπτη ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας προς υποστήριξη Σύρων ανταρτών της αντιπολίτευσης στη βόρεια Συρία δεν έχει στόχο κάποια χώρα ή κάποιο πρόσωπο, αλλά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

Τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία, κατά την Άγκυρα, είναι όχι μόνον το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το κουρδικό συριακό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), με το ένοπλο τμήμα του, «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG).

Προ ημερών, ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει ότι στόχος της τουρκικής εισόδου στη Συρία είναι «να δοθεί ένα τέλος στην εξουσία του «τυράννου» προέδρου της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η δήλωση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στη Ρωσία, η οποία, μαζί με το Ιράν, στηρίζουν την παραμονή του κ. Άσαντ στην εξουσία στη Συρία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου