Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 

Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται πως άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσει «παρών» στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, με τα απόνερα σε εσωκομματικό επίπεδο να συνεχίζονται.

Μπορεί να μην υπήρξαν διαφοροποιήσεις ανοιχτά, ωστόσο οι απουσίες αλλά και η σφοδρή αντίδραση του Κώστα Καραμανλή είναι ενδεικτική της εσωστρέφειας που ανά πάσα στιγμή απειλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγεί και η απόφαση της ΝΔ να υπερψηφίσει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά, καθώς παραμερίζεται το γεγονός ότι αποτελεί εξίσου μονομερή ενέργεια, γεγονός που αποτέλεσε το επιχείρημα για τη μετακύληση από το «ναι» στο «παρών» για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο μεγάλος φόβος της ΝΔ και των υποστηρικτών του «ναι», που τελικά δεν επικράτησαν, συνοψίζεται σε ένα ερώτημα: «Τι θα γίνει εάν οι θεσμοί τελικά εγκρίνουν το επίδομα; Θα μείνουμε εμείς να έχουμε ψηφίσει «παρών»; Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε πάσα στην κυβέρνηση να μας ταυτίζει με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συσκέψεις στη Νέα Δημοκρατία πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Τούτων δοθέντων, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποφάσεις του EuroWorking Group της προσεχούς εβδομάδας, το οποίο σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αναμένεται να «ξεπαγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία πάγωσε μονομερώς και χωρίς να ρωτηθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Ντάισελμπλουμ κατόπιν εντολής μονάχα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (όπως αποκάλυψε ο Πιερ Μοσκοβισί, η Κομισιόν και επιβεβαίωσε το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ).

Τυχόν ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα αφήσει παντελώς έκθετη τη ΝΔ, η ηγεσία της οποίας θα έχει ταυτιστεί με τον ηττημένο της συγκεκριμένης μάχης, που δεν θα είναι άλλος από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου