Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΤΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος μαζί με 95 περίπου οργανώσεις πραγματοποιούν πορεία από το γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα προς το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία προς υποστήριξη της διαδικασίας για λύση του Κυπριακού.

Στη διακήρυξη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος αναφέρεται ότι οι διαδικασίες των συνομιλιών μπαίνουν στο πλέον αποφασιστικό τους στάδιο, συγχαίρουν τους δύο ηγέτες για τη δέσμευση, την αφοσίωση και τη σκληρή τους δουλειά για να επανενώσουν την πατρίδα μας «και για αυτό τους παρέχουμε όλη μας την υποστήριξη».

«Αναγνωρίζουμε ότι η οποιαδήποτε κατάληξη σε συμφωνία δεν μπορεί να είναι ιδεώδης και πως θα υπάρξουν προβλήματα σε αυτή την πορεία. Το Δικοινοτικό Κίνημα για Ειρήνη και Επανένωση, μαζί με την πλειοψηφία των Κυπρίων και στις δύο πλευρές θα εργαστούν σκληρά για να προστατέψουν το επανενωμένο κράτος που θα προκύψει και θα διαφυλάξουν την ειρήνη και την ευημερία, παρά τα όποια προβλήματα προκύψουν».

Οι επικρατούσες συνθήκες τόσο εντός της Κύπρου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούν μια θετική συγκυρία για την επίτευξη λύσης, σημειώνεται, αναφέροντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αναζωογονήσει την κυπριακή οικονομία και θα επιτρέψει να καταστεί η Κύπρος ένας πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή. “Οι συνθήκες ωστόσο αλλάζουν και το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα είναι πάντα ανοικτό. Για αυτό το λόγο, πρέπει να δράσουμε τώρα”, καταλήγει.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου