Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τουλάχιστον 47 άμαχοι, ανάμεσα τους 14 παιδιά και εννέα γυναίκες σκοτώθηκαν την Πέμπτη από επιδρομές αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας κατά της πόλης αλ Μπαμπ, που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπιού.

Την πληροφορία μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η αλ Μπαμπ βρίσκεται 30 χλμ. από την τουρκοσυριακή μεθόριο και αποτελεί στρατηγικό στόχο στην επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία έχουν περικυκλώσει την πόλη από βορρά, δύση και ανατολή και ειδικά στο βόρειο μέτωπο φαίνεται ότι μαίνονται βίαιες συγκρούσεις. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 16 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην πόλη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, από την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη » στις 24 Αυγούστου συνολικά 35 τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, ενώ 1.005 τζιχαντιστές του ΙΚ και 299 μαχητές της συριακής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έχουν εξουδετερωθεί.

Σε δημόσια ομιλία του στην Άγκυρα, την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε της επιχείρησης υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορούσε να μην αντιδράσει στις απειλές που αντιμετωπίζει. Υποστήριξε επίσης ότι η δράση αναλήφθηκε μετά από συνεννόηση με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ιράκ, το Ιράν και τις χώρες του Κόλπου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου