Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΗ ΡΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μεταφέρει βαρύ οπλισμό που έχει στην κατοχή του από περιοχές του δυτικού Ιράκ, που ακόμα κατέχει, στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Επιχειρήσεων στην επαρχία Άνμπαρ [δυτικό Ιράκ], «το Ισλαμικό Κράτος άρχισε τη μεταφορά των βαρέων όπλων του, όπως διαφόρων τύπων κανόνια, εκτοξευτές ρουκετών, τανκς και τεθωρακισμένα, όπως και μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού, από τις πόλεις Καΐμ, Ραγούα και Ανάχ, δυτικά της Ραμάντι [στην επαρχία Άνμπαρ], στη συριακή πόλη Ράκα».

Οι περιοχές αυτές του Ιράκ που τώρα το Ισλαμικό Κράτος «αδειάζει» από τα βαριά του όπλα καταλήφθηκαν από τους τζιχαντιστές το 2014. Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να μεταφέρουν το πυροβολικό τους στη Συρία για να το σώσουν από την καταστροφή, όταν τους επιτεθεί ο ιρακινός στρατός μαζί με τον Διεθνή Συνασπισμό, αλλά και για να ενισχύσουν την άμυνα της Ράκα που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα του χαλιφάτου τους.

Η επαρχία της Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, έχει απελευθερωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από τον ιρακινό στρατό. Η Ραμάντι, η πρωτεύουσα της επαρχίας, απελευθερώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2015. Ωστόσο, οι τρομοκράτες κρατάνε ακόμα μερικές πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου