Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ

 

Ο νέος εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απείλησε σήμερα με επιθέσεις εναντίον τουρκικών πρεσβειών σε όλο τον κόσμο, ενώ κάλεσε τους υποστηρικτές της οργάνωσης στην πόλη Ταλ Αφάρ στο Ιράκ να μην εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν επιθέσεις από διάφορα μέτωπα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Abi al-Hassan al-Muhajer τόνισε σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά: «καταστρέψτε τα οχήματά τους, κάντε επιδρομές στα καταφύγιά τους, ώστε να γευτούν μέρος της δυστυχίας σας και μην πείσετε τον εαυτό σας να το σκάσει».

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι οι υποστηρικτές του ΙΚ πρέπει να στοχεύσουν «την κοσμική τουρκική κυβέρνηση αποστασίας, σε κάθε σημείο ασφαλείας, στρατιωτικό, οικονομικό κέντρο και κέντρο ενημέρωσης, ακόμα και σε κάθε πρεσβεία και προξενείο που την εκπροσωπεί σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Το Reuters επισημαίνει ότι δεν ήταν αμέσως δυνατό να επαληθευτεί η αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος. Νωρίτερα, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι νέος εκπρόσωπος της είναι ο Abi al-Hassan al-Muhajer. Οι ΗΠΑ είχαν επιβεβαιώσει τον Σεπτέμβριο ότι ο προηγούμενος εκπρόσωπος, ο Abu Mohammad al-Adnani είχε σκοτωθεί σε αμερικανικό βομβαρδισμό στη Συρία στις 30 Αυγούστου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου